Paws in motion

Fysiotherapie

Therapeutische massage en stretching​

Manuele therapie en mobilisaties

Therapeutische laser

Laser of Photobiomodulatie therapie maakt gebruik van energetische lichtstralen in het zichtbare en bijna-infrarode spectrum. Laserstralen gaan door de huid naar de diepere weefsels en gaan daar de cellen stimuleren.

Hierdoor gaat het algemene genezingsproces versneld worden. Laser wordt ingezet worden voor:

Voor uw dier is laser meestal een leuke ervaring, want laser is pijnloos en door het warmtegevoel werkt het ook ontspannend.

Elektrische stimulatie

Electrotherapie

Oefentherapie

Nadat we een probleem behandeld hebben schrijven we ook vaak oefeningen voor. Hierbij stimuleren we goede spiercontracties en bewegingen die uw huisdier sterker maken.
Naast kracht gaan we met oefentherapie ook de uithouding, snelheid, lenigheid en coördinatie verhogen. Uw dier wordt dus sneller weer beter in het uitvoeren van zijn dagelijkse bewegingen na een ingreep of ziekte.

Doel van de oefentherapie:

De oefeningen worden aangeleerd en getoond tijdens de sessie en kunnen dan thuis verder gezet worden. Hiervoor hebben wij een handig oefenprogramma dat u thuis op weg helpt.

Dit kan zowel met als zonder toestellen. Veel gebruikt zijn:

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van bewegingstherapie waarbij we gebruik maken van de hydrostatische en hydrodynamische krachten van water.

Koude/warmte

Acupunctuur

Bij Paws in Motion wordt acupunctuur voornamelijk gebruikt voor het pijnstillende effect. Dit bekomen we door een juiste combinatie van punten te stimuleren.

Sportcheck

Preventie/Sportcheck

Honden zijn echte atleten. Buiten wat ze al dagdagelijks doen (wandelen, achter balletjes en stokken lopen, spelen met andere honden,…) doen sommigen ook nog aan hondensport. Sport vraagt veel van het lichaam van onze honden. Of ze dit nu doen op recreatief of op professioneel niveau, zij geven steeds 100 percent!

Daarom is een halfjaarlijkse controle bij deze sportievelingen geen slecht idee. Op deze manier sporen we problemen tijdig op, of kunnen we werken aan de minder sterke punten van een hond. En zo beperken we de kans op kwetsuren.

Deze controles zijn bv van belang bij honden die doen aan agility, flyball, bike-joring, canicross, ringwerk, IPO,…