Paws in motion

Over ons

Over mezelf

Liesbeth Vandewalle

Ik studeerde af aan de universiteit Gent in 2006 als dierenarts optie kleine huisdieren, samen met mijn man. De toen nog wat onbekende tak van revalidatie en fysiotherapie bij dieren wekte mijn interesse en zo ben ik de opleiding fysiotherapie voor dieren gaan studeren op de faculteit van Merelbeke. In 2008 haalde ik mijn post-universitaire diploma ‘fysiotherapie voor de hond’.

Door het werken met honden die pijn lijden en revalidatie nodig hebben, kwam ik in aanraking met acupunctuur. Ik startte een opleiding bij BEVAS (Belgische Vereniging voor Veterinaire Acupunctuur) die ik afrondde in 2013, waardoor ik nu erkend acupuncturist voor dieren ben.

Omdat ik na deze opleidingen nog wat meer praktijkgerichte scholing zocht, besloot ik de verdere opleidingen van het hoog aangeschreven Canine Rehabilitation Institute (CRI) uit Amerika te volgen. Ik vervolledigde de opleiding en deed daarna een stage in Amerika. Zo behaalde ik de titel van Certified Canine Rehabilitation Therapist (CCRT) in 2019 . Deze opleiding gaf me de nodige skills en zelfvertrouwen om te starten met mijn eigen fysiotherapie praktijk in Affligem: Paws in Motion!

Naast de praktijk ga ik soms ook nog lesgeven ofwel aan startende collega’s ofwel aan hondeneigenaars die meer willen bijleren over de beweging en gezondheid van hun hond.

En natuurlijk ga ik ook regelmatig naar bijscholingen om up to date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied van de fysiotherapie voor dieren.

Loco BACAP
Logo IVAS
Medewerker roxane

Over mezelf

Roxane Roosens

Spijtig genoeg kwam ik door een kwetsuur al op vroege leeftijd in aanraking met het werk van een kinesitherapeut. Het idee mensen terug te leren lopen of iemand te helpen in hun herstel proces, triggerde me om zelf dit prachtige beroep te willen uitoefenen.

Ik ben altijd al een grote dierenvriend geweest en hou enorm van honden en katten. Toen ik tijdens mijn eerste bachelor jaar van kinesitherapie te horen kreeg dat dierenkinesitherapie bestond dacht ik; Ideaal!

In 2019 studeerde ik af aan de Vrije Universiteit van Brussel als kinesitherapeut. Ik ging werken in het ziekenhuis van Halle. Maar ik ben ook onmiddellijk begonnen met de bijkomende opleiding hondenkinesitherapeut aan de UGent.

In het ziekenhuis behandel ik voornamelijk kinderen, mensen met een beroerte of na een chirurgische ingreep of op intensieve zorgen.

Het uitbreken van corona schoof mijn plannen om af te studeren als hondenkinesitherapeut op naar 2022. Dit gooide echter geen roet in het eten. Mijn zin om met de viervoeters aan de slag te gaan werd alleen maar groter.  Na een inloopperiode bij Liesbeth startte ik in april 2023 bij Paws in Motion.

Loco BACAP